10 augusti 2010

En härlig dag på Hallands Väderö

I fredags åkte jag och min mamma till Hallands Väderö på dagsutflykt. Vädret kändes tveksamt då himlen var mest genomgrå och regnet hotade med att blöta ner oss. Men... tänkte jag. Egentligen är ju förutsättningarna för bra foton helt optimala. Strålande solsken ställer lätt till problem med motljus och oplanerade reflexer.

När vi kommit iland begav vi ut på vandringen runt ön för att uppleva lugnet och stillheten långt från trafik och storstadsbrus. Enda ljuden här var kor, får, hästar, vinden och vågornas sus. Ja, just det! Ett motorljud hörde vi faktiskt från en tjej som trimmade gräset. Vi såg fyren i nordväst och njöt av den varierande naturen för att sen äta vår medhavda fika på en klippa spanandes i kikare ut mot klipporna utanför på jakt efter sälar. Efter mycket letande och en del synvillor hittade vi dem äntligen. Och inte bara några stycken utan säkert hundratals. Helt underbart! :D (Spana in sjunde bilden ordentligt)

Nöjda åkte vi sen därifrån, glada för att vi tog med regnjackor som skydd mot några ynka regndroppar.

Ett besök rekommenderas varmt! :D

Klicka på bilderna för att förstora dem så att ni ser sälarna ordentligt ;)










7 kommentarer:

  1. Mycket fina bilder och visst såg jag sälarna i den sjunde bilden.
    Jag har bara varit på Hallands väderö en gång och det var mitt i sommaren med strålande sol, tror att det är att föredra en mulen dag.

    Ha det bra
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så fina och "rena" bilder från Hallands Väderö. En vacker fyr. Jag har aldrig varit där. Det syns i bilderna att ni hade en lugn och skön dag/Lis

    SvaraRadera
  3. Så fina bilder du visar! Gillar speciellt den på din mamma och klipporna och den sista med det lilla huset i det oändliga landskapet. De mulna vädret gör ofta sådana vackra landskap ännu mer intressanta. Tycker du fått till så fina milda färgtoner på himlen. Lägger till dig på min blogglista om det är ok. / Ha en bra dag och tack för kommentaren hos mig! / Karin

    SvaraRadera
  4. Vackra bilder! Tänk så fint vi har det i Sverige.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Jättefina bilder från ön. Jag har aldrig varit på Hallans väderö men blev sugen att åka dit nu när jag ser dina fina bilder. Mycket fina :-)

    SvaraRadera
  6. Tack för era fina kommentarer.
    Så glad jag blir :D

    Kram

    SvaraRadera
  7. Hallands Väderö....japp...där har jag varit 1 gång, men det är länge sedan. Var där på klassresa när jag var en ung skolpåg...men efter dina bilder så är det kanske dags att ta med kameran och åka dit en gång till.
    Ps.
    Du har även fått en plats i min länklista så jag lättare kan hitta hit ;)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en rad!
:)