2 augusti 2010

Årets upplaga av roadtrip

För tredje året i rad drog jag och min kompis Linn iväg på en roadtrip. Vi brukar inte ha så mycket planerat inför våra turer men i år hade vi i alla fall siktet inställt på Höga kusten och på Härjedalens fjäll. Våra dagar brukar bestå i körning och sightseeing innan vi landar i en campingstuga som vi bokat samma morgon. Söndagen den 19 juli drog vi iväg från Skåne direkt upp till Rättvik i underbara Dalarna - vi tyckte vi hade sett tillräckligt av Sverige söder därom under tidigare år så vi bara råkörde upp.

Sen körde vi till Höga kusten där vi spenderade några dagar. Fantastiskt ställe med tuff bro! Vackra vyer, fina strandlinjer, spännande historia och intressanta dialekter :D

Vårt andra stora mål var Härjedalens Funäsdalen där vi lånat en stuga utan vatten men dock med el. När vi kom dit regnade det och så var det inte mer än 6 grader ute. Även inne i stugan var det kallt så vi fick elda i vedspisen. Mysigt! Eftersom det saknades riktig toalett var det bara att göra som vilddjuren gör. På tal om det! När vi kom till stugan så fick vi traska på en spång över myren. Det var då vi såg spåren av ren och vi skuttade av glädje. Det skulle tydligen finnas massor av renar i markerna runtom. Så vi satt och spejade ut genom fönstret för att lyckas få syn på dem - men nej! Vi fick nöja oss med att se det fina kalfjället en bit bort och det var inte fy skam.

Nästa dag råkade vi få till en liten minivandring upp på ett fjäll. Vi var ju bara tvungna att besegra träden och ta oss över trädgränsen. :D Envisa myggor på vägen upp men de verkade inte bry sig lika mycket om mig som om min kompis.

När vi begav oss söderut igen var vi rätt besvikna över att inte ha fått se några renar alls. Precis när vi var på väg att ge upp helt så stog de bara där på vägen. Inte bara en gång utan tre gånger fick vi se klungor med renar på vägen. Så fantastiskt fina var dem! Detta förhöjde verkligen hela vår roadtrip många gånger om. Härligt!

Nu kommer då lite bilder från trippen. Enjoy!

Den kända Rökstenen
Gammelstad i Dalarna
Mys på bryggan i Hudiksvall
Höga kusten-bron
Under Höga kusten-bron
Utsikt söderut mot bron
Stranden vid Norrfällsviken
Utsikt från Skuleberget
Utsikt från liften upp på Skuleberget
I Skuleskogen
Skägglav och en ticka i Skuleskogen
I Skuleskogen
Hjortron
Ängsull, eller något?!
Tännån - här borstade vi tänderna
Spången över myren
Myren i närbild
Utsikt från Skenörsberget i Härjedalen
Renar på väg
Ännu mer renar :D

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder du visar från eran roadtrip.
    Blir lite sugen på att ge mig av också :-)
    Bilden som är tagen under högakustenbron är verkligen häftig.

    SvaraRadera
  2. Verkar som ni haft en trevlig roadtrip!
    Fina bilder. Speciellt bro - bilderna!
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig roadtrip!!!
    Kul att se dina bilder och vilken tur att ni fick se renar.
    Ha det bra
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en rad!
:)