21 maj 2011

En välbehövlig semester

Över påsken lämnade jag allt bakom mig för en stund och åkte iväg till Thailand i två veckor. Ända sedan i februari hade min syster och hennes familj varit där och två månader senare åkte jag dit för att tillbringa tid med dem under deras sista veckor där. Första veckan var vi i ett stekande varmt och intensivt Bangkok. Vi tillbringade veckan med att besöka diverse sevärdheter i form av pråliga tempel, uppleva marknader och svalka oss inne på köpcenter med air condition. Under denna vecka firades det thailändska nyåret (songkran) med obarmhärtigt vattenkrig längs gatorna och med tanke på den fuktiga luften så det kändes inte aktuellt att ha kameran med ut alla dagar. Några bilder tog jag med min Nikon, i övrigt fick min iPhone göra jobbet.
Andra veckan tillbringade vi i bergsområdet i norra Thailand i en stad som heter Chiang Mai. Där var klimatet betydligt behagligare. Dagarna fylldes med äventyr av mer eller mindre äventyrlig karaktär - allt från att titta på koalor, pandor och andra djur på zoo till att utmana rädslorna i regnskogen. En av de mest äventyrliga dagarna på hela resan umgicks vi med och red barbacka på elefanter en hel dag på ett ställe som heter Baanchang Elephant Park. Till en början kände jag viss rädsla och skeptisism inför de enormt stora djuren och var inte säker på att jag skulle våga mig ut på en ridtur i kuperad terräng, men när värsta oron över att ramla ner från elefanten lagt sig så kändes det rätt häftigt att få uppleva en dag i deras liv. Dessutom var vi rätt nöjda med att ha valt ett ställe där de verkligen tog hand om elefanterna på deras villkor och inte var elaka mot dem som man hört att de var på flera andra ställen.

En annan dag var jag iväg på något som kallas "Flight of the Gibbon", en sorts höghöjdsbana uppe i träden där vi blev guidade runt längs en slinga med hängbroar, sicksackstigar uppför och linbanor mellan trädtopparna. Benen kändes mest som spaghetti till en början men när jag faktiskt lyckades uppleva glädjerus under den längsta linbanan på 800 m, och inte bara rädsla, så var det fantastiskt skoj. När sen "mini-bungy jumpet" överlevts så var det bara kul och jag ville inte att det skulle ta slut. En fantastisk upplevelse! Att sen gibbonaporna som vi såg längs vägen var halvtama spelade ingen roll direkt. Tänk att vara en apa och svinga sig mellan trädgrenarna sådär i armarna på sådana höjder! Imponerande!!!

Dagens inlägg blir en salig blandning av bilder från resan, både från min Nikon-kamera och från min iPhone.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att lämna en rad!
:)