16 augusti 2012

Årets upplaga av roadtrip

För femte året i rad åkte jag och min kompis, Linn, på roadtrip i juli och för fjärde gången hamnade vi i fårt älskade Dalarna. Detta underbart vackra landskap med människor som talar så underbar dalmål. Skogarna, husen, sjöarna och allt annat som bidrar till att allt känns så genuint.

Första natten tillbringade vi i Västergötland och vi var inte sena med att erkänna för oss själva att vi blev rätt förtjusta även i detta landskap. Ett stopp vid Hornborgarsjön var obligatoriskt liksom att sitta vid Vänern och njuta av några av denna sommarens fåtal solstrålar.
Längs vägen träffade vi på Kinne-Vedums kyrka som bara låg där helt vackert i solskenet och väntade på ett besök från oss. Det gjorde även slussen i Sjötorp. Ett stopp vid Hornborgasjön kändes obligatoriskt även om tranorna lyste med sin frånvaro.

Väl framme i Rättvik som var vårt mål i Dalarna så ägnade vi rätt mycket tid åt att spana efter bäver. Första året vi var på Enåbadets camping (2008) såg vi nämligen en bäver i ån där. Åren efter det har vi inte lyckats se någon. I år däremot bjöd bävern på besök flertalet gånger och vid ett tillfälle gav den oss ett rejält hjärtslag då den piskade med svansen mot vattenytan för att skrämma bort oss. Och rädda det blev vi - så rädda att vi hoppade en halvmeter och sprang in i stugan och låste dörren...

På vägen hem förgylldes vår bilfärd bl.a. av Alvastra klosterruin. där träffade vi även på en man som skötte om stället och kunde berätta allt man kunde tänkas vilja veta om klostret och dess omgivningar.
Ja, hur ska man sammanfatta en så fin roadtrip som vi lyckades få till i år. Det går helt enkelt inte. Jag tog bilder både med min Nikon D90 och min mobils Instagram-app. Här presenteras Instagram-bilderna.

Hornborgasjön

Kyrkan i Kinne-Vedum

Vänern från campingen utanför Hällekis.

Varning för utter! Känns exotiskt för en skåning :)

Utsikt över Enån från stugan på Enåbadets camping i Rättvik.
Här spanade vi varje kväll efter bävern :)

Obligatorisk Morabild.

Östgötaslätten

Frukost

Alvastra klosterruin







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid att lämna en rad!
:)