19 september 2012

Ytterligare några Instagram-bilder

Höstdimman är här


Mys på lekplatsen i Tivoliparken
 

Söder, Kristianstad

Med hösten kommer kajorna

:)

Ännu en vinst till mästaren av Othello

En del av min burksamling

Hopp och skutt på gympan

Eye see you!

Assi

Godmorgon

Vildmarksäventyr i Evigheten

Solen sken på Lilla Torg, Kristianstad, och jag ville inte cykla hem riktigt än...
Mamma med barnvagn

Några Instagram-favvisar sen sist

Om ni inte tillhör min skara följare på Instagram så kan ni nu få se ett urval av bilder här på bloggen. Det senaste halvåret är det mobilkameran som fått göra det tyngsta jobbet eftersom den hela tiden är med mig, vart jag än går. Dessutom är det så skönt att kunna göra snabbredigeringar och få så fina och spännande resultat med en gång.
Fler bilder kommer de närmaste dagarna.

Gatukonst

Glasspaus

Roslagsbanan mellan Täby och Sthlm Central

Iste en varm dag i Sthlm

En regnig sommardag

I väntan på Lars Winnerbäck på Sofiero, Hbg

Lasse

Norretullskolan, Kristianstad

Solsken över innergården

Inte så skoj att komma ut till cykeln en morgon och upptäcka att den har punktering :(

Framtidens Hus, Lilla Torg, Kristianstad
Några fotofynd på farmors vind. Jag fullkomligt älskar bilden uppe till höger
 där kvinnan smörjer in mannens näsa med solkräm (antar jag).


Farmors knyppelgrejor som nu är mina :)

Och så var man igång :)

 

Nu börjar det dra ihop sig...

I förrgår beställde jag mina foton som ska hängas på utställningen. Nu är det bara att vänta på att de ska levereras. jag hoppas det sker innan helgen. Sen ska de monteras på 5 mm capa-platta och det tar sin tid. Bilderna kommer hålla formatet 50x50cm och jag kände att jag gjorde ett kap när jag beställde bilderna. Först kollade jag på Crimsons frontWeb Prefix och där skulle det kosta ca 220 inkl moms att framkalla en bild. När jag istället kollade deras frontWeb Poster såg jag att samma format på foton kostar 102 kr inkl moms. Snacka om att jag blev glad när jag insåg att jag genom detta val kunde spara drygt 600 kronor på att printa mina 6 bilder på rätt ställe :)

Om en dryg vecka är det dags för vernissaget inför vår utställning och jag hoppas att det dyker upp både kända och okända ansikten under lördagseftermiddagen. Dessutom tycker jag att det ska bli himla spännande att se hur våra bilder tar sig ut i konferenslokalerna.

Sen en vecka sen har jag varit klar med bröllopsbilderna från det bröllop jag fotograferade i somras. Så himla skönt att det äntligen blev klart. Det var så mycket strul med datorn och de bilderna att jag helt tappade lusten. I nuläget känns det som en ny dator inte ligger så långt in i framtiden. Eller också får jag väl ta och installera om rubbet i denna för att se om de struligheter som finns nu kan elimineras.

Ha en fortsatt fin onsdagskväll!

11 september 2012

Dags för vernissage

Den 29 september mellan klockan 14 och 17 är det dags för vårt vernissage. Jag och mina fotokompisar, som tillsammans utgör fotogruppen Sententia, kommer att ställa ut ett antal bilder på Fredholms Krog på Björkhem i Kristianstad.
Fram till dess är det full fart som gäller för förberedelserna. Imorgon ska vi träffas för att gå igenom vårt material och se hur det funkar ihop. Sen blir det bildbeställning, montering och hängning. Spännande, även om det ger mig en hel del ångest för tillfället eftersom jag känner att det kom så plötsligt. Jag har ju inte varit så aktiv med kameran det senaste halvåret så det har varit extremt svårt att hitta bilder som jag vill visa upp för allmänheten. Nåja, de som kommer får se vad som visas. Vi bjuder på bubbel och tilltugg på vernissaget och hoppas att många kommer för att låta sig inspireras av våra bilder.

Hjärtligt välkomna!
:)

Ps. Vi har en flyer men tyvärr tar inte bloggen emot pdf-format så jag får fotografera affischen så att ni kan ta del av den.