29 april 2012

En sjukskrivens kamp tillbaka till fotograferandet

En fördel med att vara sjukskriven är att man har gott om tid att läsa Foto-tidningen som kom med posten häromdagen. Tänk att utan skuldkänslor kunna gå och lägga sig efter frukosten och fördjupa sig i diverse reportage :)

Annars har det inte blivit så mycket fotograferande efter utställningen tyvärr. Men eftersom jag blivit liten aning mer rörlig nu så tänkte jag ta med kameran på valborgsfirandet imorgon. Dessutom ska vi troligen på kosläpp på tisdag så då finns det ingen som helst anledning till att inte ta med kameran. Sen tänkte jag lägga upp en strategi för ett nytt projekt. Jag ska helt enkelt kolla igenom mina anteckningar från i höstas för att se vad jag nappar på och sen är det bara att köra.

Jag och ett par tjejer har ju en fotogrupp och vi har som ambition att ha en samlingsutställning till hösten. Så jag mååååste komma igång med kreativiteten igen. Viljan finns, nu ska jag bara hitta känslan igen...

Tjingeling!

26 april 2012

Utvärdering av utställningen







Förrförra helgen avslutades konstrundan på Österlen. Även hos oss märktes det tydligt att det inte var lika många besökare som under själva påskhelgen. Totalt hade vi ca 85 besökare under de båda helgerna och då utgjordes drygt 70 av dessa av påskhelgens besökare. Med tanke på att påskafton snöade bort så måste jag ändå säga att jag är enormt nöjd med utställningen och den uppmärksamhet den fick. Att ha så många besökare på så få dagar är fantastiskt! Att jag dessutom fick sålt några fotoböcker kändes jätteskoj! Om ni var på utställningen men ångrar att ni inte köpte boken är det bara att höra av sig så löser vi det. Var ni inte där men vill köpa boken ändå? Ni är också välkomna att höra av er.
Med tanke på den fina uppskattning vi fick både vad gäller utställning och ekocafé kommer det med all säkerhet bli en repris nästa år men då kommer vi koncentrera det till påskhelgen.

Att det i övrigt varit väldigt tyst på bloggen beror på att jag precis genomgått en fotoperation som tagit enormt mycket av min energi efteråt och gör mig beroende av kryckor. Att jag sen också behöver ha foten i högläge gör det rätt svårt att vara fotografiskt kreativ.

Tjingeling!


7 april 2012

Lägesrapport två dagar in på konstrundan

Idag var världen vit när vi vaknade i bokskogen och snön piskade från sidan. Inte troligt att någon ville komma på utomhusutställning och fika på ett utecafé då... Men efter ett par påringningar från vänner som var i trakten så fick bilderna komma upp på träden när det slutat snöa. Caféet fick däremot hållas stängt. Eftermiddagen bjöd på några besökare som kom för att se bilderna. Härligt att inte vinterbusvädret skrämde bort alla. :)

Imorgon hoppas vi på bättre väder och många glada, intresserade och nyfikna gäster. Då är caféet öppet igen, hoppas jag.

5 april 2012

Förberedelserna är i full gång

Solen skiner och det är en fantastisk dag i bokskogen. Det kunde inte varit bättre när förberedelserna är i full gång. Skogen visar sig från sin bästa sida och det är såhär jag vill att ni får se den - ett paradis på jorden. Det är bara att hoppas att vädret blir lika bra under några av utställningsdagarna.

Skyltar är fixade och ska komma upp under eftermiddagen. Utställningen är förberedd, utecaféet har fått lite omvårdnad och lite allmänt fix är kvar.

Jag hälsar er alla hjärtligt välkomna. Utställningen är öppen hela påskhelgen samt nästa lördag och söndag.

:)