29 maj 2011

Datum klart för vernissage :)


Så var det klart med datum för vernissage. Om allt klaffar så blir vernissaget på Tea Pot den 9 juni mellan kl 16.00 och 18.00 och sen hänger utställningen ända till den 6 augusti. Kombinera gärna utställningsbesöket med en god lunch eller fika.

Tea Pots öppettider är följande:
måndag-fredag 11.00-18.00 (1-5/8 öppet till 20.00)
lördag 11.00-15.00 (16.00)

Ni är alla hjärtligt välkomna på vernissaget om ni har möjlighet, men även för ett besök senare i sommar!

Hoppas vi ses! :)

Inför-utställningen-ångest


Ja, nu börjar det dra ihop sig för utställning. Idag har jag besökt Jenny som är rammakare och i Norra Strö utanför Kristianstad har hon sin verkstad som heter Juni inramning. Vi pratade lite alternativ för inramning av bilderna till utställningen men såg också framåt mot den utställning som jag planerar ha i min systers bokskog på Österlen till konstrundeveckan nästa påsk. Då tänkte jag ställa ut bilder längs en stig i skogen och eftersom de ska hänga ute behöver jag ordna så de inte blir skadade av väder och vind. Liten utmaning kan man säga. :)

Ikväll har jag våndats ytterligare över urvalet av bilder. Det är inte helt lätt att gallra så det bara finns ett knappt tiotal bilder kvar. Inte för att alla är så himla bra ;) utan för att jag vill att de ska funka ihop. Man blir så himla kritisk. Men nu har jag bestämt mig och skickat iväg bilderna för framkallning på Crimson. Förhoppningsvis kommer bilderna på onsdag.

Resten av kvällen har jag filat på en liten affisch som jag tänkte sätta upp utanför Tea Pot där jag ställer ut och kanske på ett och annat ställe runtikring på stan. Utkastet så här långt ser ni ovan.

Härligt att se att det går framåt :D

27 maj 2011

Visitkort - känner mig viktig nu ;)

Idag kom visitkorten. Finfina tycker jag själv :) Fotot är från i somras när mamma och jag var på Hallands Väderö. Ett underbart fint ställe som jag rekommenderar en dagstur till.

24 maj 2011

Uppdatering kring utställningen

Ikväll har jag suttit och plockat med mina bilderna...  Det är så himla svårt att bestämma vilka bilder som är favvisar framför andra och just därför förtjänar en plats i utställningen. Och rätt vad det är så kommer tvivlet och jag ser inte ens om bilden är bra eller inte... Just nu är jag inne på att ha med bilder på detaljer och på sådant som är gammalt och rostigt. Det är ju det jag gått igång på mest på sista tiden. Titeln på utställningen har jag inte heller bestämt ännu. Arbetsnamnet är just nu "Det som en gång var". Det är så himla mycket som är svårt, men sakta men säkert ska jag nå fram.

Något som är fixat redan är visitkort. Dessa ska komma med posten inom några dagar. Hoppas de blir bra :) Vill du skaffa egna visitkort kan du kan göra det på Vistaprint.

22 maj 2011

Jag ska ha utställning i sommar!!!

I torsdags satt jag på ett fik i stan som brukar ha konstutställning på väggarna. Den senaste tiden har jag inte sett något nytt och mina tankar började sätta igång. Tänk om jag skulle ställa ut lite bilder? Min plan är att ställa ut i min systers fina bokskog på Österlen nästa påsk då det är konstrunda, kanske skulle jag köra en tjuvstart?


Jag skickade iväg ett mejl med en förfrågan. Idag kom svaret och jag måste säga att jag blev både nervös, glad och förväntansfull. Under två månader i sommar kommer mina bilder finnas att beskåda mitt i stan.

När jag vet mer om tidpunkt osv så återkommer jag naturligtvis. Då hoppas jag att det kommer många och tittar på bilderna men också stannar till för en god fika eller lunch :) Nu gäller det för mig att förbereda en massa. Vilka bilder ska jag ha med? Hur många bilder? Något tema eller lite gott och blandat? Vad vill jag visa upp? Vad vill folk se? Är någon ens intresserad? Hur ska de presenteras? Ska de ramas? Passepartout? Ojojojoj... Frågorna är många...

Tipsa mig gärna om bilder här på bloggen som du tycker borde vara med. Jag behöver all hjälp jag kan få.

21 maj 2011

Fåror, raps och fabriksmoln

I veckan som gick tog jag mig äntligen i kragen och drog iväg ut med kameran en kväll. Jag vet ju att fotograferandet får mig att koppla bort allt annat, så varför gör jag inte det oftare när jag behöver komma bort från allt?

Mitt mål var att fånga de vackert gula rapsfälten på bild. Jag hade ingen som helst aning om var dessa fanns, men jag gav mig av österut på E22an från Kristianstad. Plötsligt dök det upp ett stort gult fält :) Så det blev några gula bilder bland lite annat...










En välbehövlig semester

Över påsken lämnade jag allt bakom mig för en stund och åkte iväg till Thailand i två veckor. Ända sedan i februari hade min syster och hennes familj varit där och två månader senare åkte jag dit för att tillbringa tid med dem under deras sista veckor där. Första veckan var vi i ett stekande varmt och intensivt Bangkok. Vi tillbringade veckan med att besöka diverse sevärdheter i form av pråliga tempel, uppleva marknader och svalka oss inne på köpcenter med air condition. Under denna vecka firades det thailändska nyåret (songkran) med obarmhärtigt vattenkrig längs gatorna och med tanke på den fuktiga luften så det kändes inte aktuellt att ha kameran med ut alla dagar. Några bilder tog jag med min Nikon, i övrigt fick min iPhone göra jobbet.
Andra veckan tillbringade vi i bergsområdet i norra Thailand i en stad som heter Chiang Mai. Där var klimatet betydligt behagligare. Dagarna fylldes med äventyr av mer eller mindre äventyrlig karaktär - allt från att titta på koalor, pandor och andra djur på zoo till att utmana rädslorna i regnskogen. En av de mest äventyrliga dagarna på hela resan umgicks vi med och red barbacka på elefanter en hel dag på ett ställe som heter Baanchang Elephant Park. Till en början kände jag viss rädsla och skeptisism inför de enormt stora djuren och var inte säker på att jag skulle våga mig ut på en ridtur i kuperad terräng, men när värsta oron över att ramla ner från elefanten lagt sig så kändes det rätt häftigt att få uppleva en dag i deras liv. Dessutom var vi rätt nöjda med att ha valt ett ställe där de verkligen tog hand om elefanterna på deras villkor och inte var elaka mot dem som man hört att de var på flera andra ställen.

En annan dag var jag iväg på något som kallas "Flight of the Gibbon", en sorts höghöjdsbana uppe i träden där vi blev guidade runt längs en slinga med hängbroar, sicksackstigar uppför och linbanor mellan trädtopparna. Benen kändes mest som spaghetti till en början men när jag faktiskt lyckades uppleva glädjerus under den längsta linbanan på 800 m, och inte bara rädsla, så var det fantastiskt skoj. När sen "mini-bungy jumpet" överlevts så var det bara kul och jag ville inte att det skulle ta slut. En fantastisk upplevelse! Att sen gibbonaporna som vi såg längs vägen var halvtama spelade ingen roll direkt. Tänk att vara en apa och svinga sig mellan trädgrenarna sådär i armarna på sådana höjder! Imponerande!!!

Dagens inlägg blir en salig blandning av bilder från resan, både från min Nikon-kamera och från min iPhone.