29 november 2010

Bekymmer med besöksräknaren

Hej hopp!
I min högerkant har jag en besöksräknare. Rätt spännande att se det ticka på. Men för ett tag sen upptäckte jag att det finns en helt makalös räknare bland flikarna i instrumentpanelen. Enligt den är besöksantalet ett helt annat - fast å andra sidan vet jag inte om den räknar varenda sidbesök dvs även om man klickar runt bland mina sidor. Egentligen kvittar det men jag kan inte förneka att det är kul att se att jag har besökare från USA, Norge, Finland och en massa andra länder. Tänk att det även förs statistik över hur besökarna hittat hit, vilken webmäsare de har, vilka sökord som gjort att man hamnat här och vilket inlägg som haft mest besökare.

Ni andra som har blogger-bloggar, har ni någon räknare på er bloggsida som verkar ner korrekt? Inte för att det är viktigt, som sagt, utan mest för att det är lite kul. :)

Nu ska jag baka ut degen som står på jäsning.

Ha det gott och kör försiktigt i snövädret!
Kram

28 november 2010

Månadsbild november 2010

Idag vräkte snön ner men det hindrade inte mig utan jag begav mig ut i urvädret för att ta min månadsbild. Precis när jag skulle knäppa bilden tittade en blek novembersol igenom molnen.

Det känns lite som att jag är tillbaka där jag började - vinter och snö. Idag var det faktiskt t.o.m. lite tunn is på sjön och snö ovanpå. Min förhoppning är att detta smälter och lämnar plats för en ny fin skridskois så småningom.

17 november 2010

Killebergs kettingfabrik

Igår var jag på utflykt med fotoklubben. Jag säger bara WOW! Jag gick mest runt och kände mig lyrisk.
Så mycket prylar! Så mycket att titta på! Så häftiga maskiner! Vilken charm! Skulle jag någonsin bli mätt på intryck? Vet inte vad det var som satte igång i mig, men stället andades historia och vår guide Stig Nyman verkade mäkta stolt över att få visa upp hur alla maskiner fungerade.

Arbetsmiljöverket hade säkert haft ett och annat att säga om säkerheten på stället om de kommit dit när verksamheten var i full gång. En säkerhetsåtgärd som man i alla fall gjort var att hänga upp en skylt med texten: "Synen är oersättlig ANVÄND SKYDDSGLASÖGON".

Mitt tips till er som är intresserade av gammal fabrikshistoria, teknik, fotografera prylar osv. är att boka in ett besök. Titta in på kettingfabrikens hemsida här.

Nej, jag ska inte orda så mycket mer än så. Här kommer ett gäng bilder. Klicka gärna på bilderna så du ser dem i större format.














15 november 2010

Tisdagens utflykt med fotoklubben

På tisdag är det utflyktsdags med fotoklubben och den här utflykten ser jag verkligen fram emot. Vi ska nämligen till Kettingfabriken i Killeberg. Extra roligt är att min mamma är uppvuxen i Killeberg och att jag varit där många gånger -  i Killeberg då alltså, inte i kettingfabriken, men jag vet var den ligger :) Det är lite synd att det är mörkt ute när vi kommer dit för bara utsidan är värd att beskåda om jag minns rätt. Så där gammalt och slitet som det ska vara.

Jag hoppas verkligen att det blir så bra som jag tänker mig. Eller som min mamma säger: "Det blir som du tänker dig". Och så är det ju faktiskt - positivt tänkande funkar. Bevisen jag sett är tillräckliga för att jag ska tro på det :D

Bilder kommer - jag loooovar! Så titta in igen om någon vecka eller så...

1 november 2010

Månadsbild - oktober 2010


Tro det eller ej - men jag hann faktiskt! Igår kom jag hem efter en helg hos mina föräldrar och eftersom det fortfarande var ljust begav jag mig iväg på min cykel till platsen för min månadsbild. Jag lyckades alltså fånga mitt motiv på bild den sista dagen i oktober och så här blev resultatet. Nu finns det nästan inga blad kvar på trädet och vassen börjar ge med sig. En lätt höstdimma låg över vattnet och det går inte att missta sig - vintern är i antågande...