31 mars 2010

Brist på bilder och brist på inspiration

Jag har fått frågan varför jag inte lagt upp någon bild på länge.

Anledningarna är några stycken:
1. Jag har saknat inspiration till att fotografera - våren är här men ännu känns det mesta grått och trist.
2. Dessutom känns det inte så kul att gå ut och leta motiv när vårpollen gör det extra jobbigt att vara ute.
3. En tredje anledning är att jag faktiskt inte haft tid. Den anledningen ska väl ett påsklov råda bot på.

Visserligen har jag lite att pyssla med under den kommande veckan men det ska nog inte vara några problem att få kameran att hänga med. På agendan står att agera flytthjälp när syrrans familj flyttar till Österlen och så lär det bli några besök på konstrundan när jag ändå är i trakterna.

Hoppas bara på bra väder så man vill vara ute. Får väl preparera mig med diverse "meduciner" så ska det väl gå.

Så länge slänger jag in en bild från i vintras då jag gick förbi en trädgård där man pyntat gungan med lite blommor för att få lite fart på våren...


Vi hörs igen snart!

23 mars 2010

Länktips-dags

I lördags var jag på Skånes Naturfotofestival och kom hem med en fotobok. Detta har jag redan berättat. Vad jag inte har berättat är att fotoboken även är kopplad till en sida på nätet som jag starkt rekommenderar för inspiration och för en skön stund tillsammans med underbara bilder. Jag har nu suttit en bra stund och bara slukat bilder. Så titta in på 1x.com och fördriv tiden. Klicka på olika kategorier av bilder och förstora upp till 10 bilder/sida så blir de lite större.

Har du något bra tips på en sida med toppklassiga bilder? Let me know!

Nu ska jag iväg till fotoklubben i Hässleholm. Idag ska vi ta med oss fotoböcker och bläddra i varandras och inspireras. Ser fram emot det :)

Ha en fortsatt bra tisdagkväll!
Kram

22 mars 2010

Besökarreklam

Det blev aldrig någon som gjorde anspråk på besökarreklam-platsen så jag ger den rent spontant till min syster som nu startat en blogg som jag ser fram emot att följa. Den handlar om hennes och sambons väg till ett alldeles eget ekohus på Österlen. För en månad sen blev det klart att en tomt i en bokskog blivit deras och nu står de i startgroparna när det gäller att flytta från Göteborg till en mellanlandnings-lägenhet i Gärsnäs medan ett gästhus ska byggas på tomten. I bloggen kan man följa deras tankar och planer och jag känner mig mäkta stolt över dem när jag läser om deras visioner som snart ska besannas. Det ska bli så härligt att ha dem nära och få möjlighet att njuta av deras sällskap ofta. Dessutom har jag blivit tilldelad två bokträd att hänga min hängmatta i. Mysigt!

Titta in på bloggen om Bokskogens Ekohus och ta del av tankarna inför detta äventyr och följ den gärna för att se hur allt utvecklas. Jag kan dessutom tipsa om att det så småningom ska bli café och spa där.  :)

Kram

En fågelbild till Sara ;)


Min vän Sara efterlyser lite fler fågelbilder och idag var det dags igen =D

Månadsbild, sjöutsikt och vårtecken








Snart är mars till ända och det kändes som det var dags för månadsbildstagning idag. Så jag traskade iväg med kameraväska och satte mig på bänken där jag sätter mig varje månad för att ta just den där bilden. När den väl var tagen satt jag kvar och njöt av fågelsång, motionärer som sprang eller gick förbi samt tranor och svanar som flög norrut.

20 mars 2010

Semesterbilder, utställningar och bokinköp


För en månad sen var jag i Egypten på en veckas semester. Egypten är ett paradis när det kommer till snorkling. Tyvärr blåste det för mycket och var svart flagg några av dagarna men vi fick ändå se alla färgglada fiskar som pryder vattnet i Röda Havet. I övrigt är Egypten ett rätt märkligt land. Hela Sinai-halvön består av stenöken och berg och det kändes lika märkligt att se landskapet denna gång.

Eftersom vi mest vara skulle vara på hotellet tog jag bara med min kompaktkamera och knäppte några semesterbilder. Jag delar med mig av några idag eftersom jag satt och tittade på dem och mindes tillbaka till värmen, fiskarna och den rätt enformiga maten ;)

I övrigt kan jag berätta att jag varit på Skånes Naturfotofestival idag i Hässleholm. Jag tittade på fina utställningar och införskaffade en fin fotobok så nu kan jag sitta och drunkna i en massa fina bilder. Boken heter 210 Photographers.

Ha en fortsatt underbar lördag!

Ps. Ingen har ännu lagt beslag på bloggreklamserbjudandet. Så chansen att få lite extra reklam finns fortfarande kvar :D

19 mars 2010

Besökare 2000 passerade anonymt

Försten som kommenterar detta får lite gratis bloggreklam :)
Kom igen nu!

Kom ihåg!!! Blir du besökare nummer 2000?

Lämna ditt namn i min kommentarsinbox så får du lite extra reklam för din blogg. =)

Stor kram till er alla!

18 mars 2010

Några fotografiska tips...

Så var det dags för ett länktips igen. Denna gången bjuds det på en länk som jag fått av en kollega som tyckte jag behövde lite tips för att avancera lite inom foto. Spana in den och se om ni lär er något nytt... ;) En del humor blandat med några bra tips och några som jag inte alls håller med om.

Lycka till!

16 mars 2010

Ännu mer handarbete

Med anledning av mitt förra inlägg fortsätter jag med en dokumentär bild i handarbetets tecken. De senaste dagarna har jag nämligen pysslat med att virka mobilfodral. Det hela började med att jag för en vecka sen beställde en iPhone som jag varit sugen på till och från den sista tiden. Detta innebar att mitt tidigare mobilfodral inte kommer att passa och jag var tvungen att göra ett nytt. Min syster blev då så sugen på ett så jag virkade ett till henne också. Och sen blev det ett till en kompis av bara farten. :) Så nu kommer vi att ha världens snyggaste mobilfodral. Just nu gör jag ett extra till min iPhone eftersom jag inte är säker på att det första kommer passa.

Tjingeling!

15 mars 2010

Pyntad stolpe


Denna fina skapelse fick jag syn på idag utanför CSK i Kristianstad. Stickgrafitti =) Den var egentligen finare på andra sidan men då fick jag jobbigt motljus och dessutom hade jag bara mobilkameran med mig...

14 mars 2010

Försök femtio-elva...

Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se!

Vem blir besökare nummer 2000?

I vanlig ordning kommer jag ge lite extra uppmärksamhet till den besökare som prickar in nummer 2000. Vi är snart där så om du råkar vara den jag efterlyser så lämnar du naturligtvis ditt namn i kommentarfältet, så får du lite extra reklam här på min blogg. Om du till händelsevis redan fått reklam en gång tidigare låter du naturligtvis någon annan få möjligheten denna gång.

Stor kram och hopp om en bra vecka då min blogg tickar över 2000-strecket.

Utmärkelse - TACK!


Det är alltid skoj att få uppskattning för det man gör. Att få höra att man inspirerar andra.
Alldeles nyss fick jag en utmärkelse av Nina som bloggar här och håller i Bilduppdraget Inspiration och kreativitet som ni hittar här. Supertack till henne!
En stor kram till era alla som tittar in på min blogg, återkommer hit och som lämnar en kommentar då och då. Det finns några som jag vill tacka lite extra genom att ge utmärkelsen vidare till. Några av er uppmuntrar mig genom era trogna kommentarer och andra inspirerar med sina bilder som ni så generöst delar med er av. Tack!

Stort grattis till:

Camillas Foto
I skuggan av ett världsarv
Karins fotoblogg
TheCompleteTruth

13 mars 2010

Vattenlek, chips och melodifestival






Lite vattenlek i köket och sen lite färgexperimentering i PS.

Det var inte särskilt lätt att knäppa en bild precis efter att vattendroppen nått vattenytan. Men märkligt nog lyckades jag bäst med de första bilderna.

Nu är det lördagkväll och snart dags för Melodifestiva. Chipsskålen är laddad :P och jag hejjar på Salem Al Fakirs låt Keep on Walking. Har visserligen inte hört alla bidrag så vi får väl se om jag ändrar uppfattning.

Kramis

11 mars 2010

En bronsmedalj är inte fy skam :D

Så var det då klart. Jag kom på tredje plats i helgens bilduppdrag Inspiration och kreativitet på temat Romantik. Grattis till mig!

=D

10 mars 2010

Lite färg, en länk och så snart helg






Lite färg i de grå omgivningarna i väntan på vårgrönskan och färgklickarna i rabatterna...

Ikväll hamnade ja på Elisabeth Ohlsson Wallins hemsida efter att ha kollat på nyheterna där man pratade om Lars Vilks Mohammed-rondellhund och sen kopplade vidare till annan konst som väckt upprörda känslor och fått människor att känna sig kränkta. Tyvärr missade jag hennes Ecce Homo-utställning med en vecka när den var här i Kristianstad för ett antal år sen. Några bilder har jag ändå lyckats se i diverse sammanhang och på hemsidan finns fler. Även andra kända bilder av henne finns där. Mycket inspirerande och tankeväckande.

Nu har halva arbetsveckan gått - bara två dagar kvar till sovmorgon =)

9 mars 2010

Strul med kommentargranskningen

Jag har förstått att det inte är bara jag som har strul med kommentargranskningen. Vissa får inte sina kommentarer alls. Mitt problem är att det står att jag har 1 kommentar trots att där inte är någon. Står det att jag har flera kommentarer t.ex. 5 så finns där likväl bara 4 dvs en mindre. Knepigt! Vi får hoppas att det löser sig snart för det är smått irriterande.

Trevlig tisdags önskar jag er alla!

8 mars 2010

Tjohooo!

Jag har gått vidare till final med min bild i Bilduppdraget - Inspiration och kreativitet på temat Romantik. Gå gärna in och rösta på min bild (eller någon annan om ni gillar den bättre) här innan onsdag kväll.

Puss <3

7 mars 2010

Blå himmel, fågelkvitter och vår i luften










Igår sken solen fantastiskt skönt så en tur med kameran kändes som ett obligatorium. Idag bidrar jag med ett urval av de bilder jag fick med mig hem.

Ha en bra vecka!

6 mars 2010

Inspiration och kreativitet - romantik


För mig är romatik det där lilla extra man gör för varandra i vardagen, att uttrycka sina känslor för varandra genom handling och att visa att man tycker den andra är speciell. Idag skiner solen från en klarblå himmel och våren känns inte långt borta, då verkar det som att vårkänslorna sätter fart på kärleken. Jag strosade runt med kameran på stan idag och såg många pussande, handhållande och kramande par som alldeles uppenbart är kära i varann och delar romatiken med varandra. Härligt!

Eftersom jag inte har personernas tillstånd att lägga ut bilden har jag valt att maskera dem med ett rött hjärta. Vet att det stör bilden men det kändes mest rättvist.

Fler romatiska bilder hittar ni här.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Sol på innergården

2 mars 2010

Tjohooo! Guldmedalj minsann =)

Ja, just det! Kan berätta att jag kammade hem guldplatsen i Digitalcupen i fotoklubben som var ikväll. Många toppbetyg delades ut till min bild. Superkul! Bilden jag tävlade med la jag ut häromdagen och den hittar ni här om ni inte minns den. Min bild och de andra som la sig i toppen kommer ni kunna hitta på Hässleholms fotoklubbs hemsida inom det snaraste skulle jag tro. Klicka på Digitalcup så hamnar ni rätt.

Ha en fortsatt bra kväll!
Jag ska snart gå och lägga mig leende =)

Tisdagstema - Skrämmande


Idag återkommer en gammal favoritbild (eller hur Sara?). Framför allt under höstarna flyger rejäla skockar med kajor (eller om det nu är råkor - glömmer hela tiden vilket...) över området där jag bor varje morgon och kväll. Det hörs ett himla skränande och är man ute riskerar man få en och annan fågelbajs på sig. Det går inte att låta bli att tänka på Hitchcocks film "Fåglarna" när man ser svärmarna. En rätt läskig film kan jag berätta om ni inte sett den.

Idag får bilden vara mitt bidrag i tisdagstemat. Fler skrämmande bilder hittar ni här.

Nu ska jag snart iväg och tävla med mitt självporträtt som finns att beskåda en bit ner.
Wish me luck! =)